“Maturity has more to do with what types of experiences we had, and what we learned from others, and less to do with life that we live” So be mature...

Thursday, July 29, 2010

.

AGAIN...
THIS IS SO NOT TRUE !!!



p/s: Ni citer pasal Keter aku accident... pikiran tgh bercelaru... berita lanjut setelah semuanya selesai... aku redha

Monday, July 26, 2010

Pearly Penang

Pada 23 Julai yg lepas, aku telah berjalan2 ke Penang... makan angin la kejap katanya... mmg byk angin kat sana smp perut aku pun meragam tak sudah sepanjang percutian itu. hehe... ini ceritanya...

Aku bertolak pada hari Jumaat dari Alor Setar ke Penang pagi2 lagi... 10 pagi tak la pagi sgt kan. Tapi agak pagi la bagi aku yg selalu bgn lewat bile time ari Jumaat ni. Sampai di sana aku ketemu Farah dan rakan2 lain terus menuju ke Queensbay Mall utk menyerbu apa2 yg menarik kat sana. Act tujuan aku pi sana pun utk mengotakan janji aku kat farah... ape lagi, hadiah birthday die la walaupun dah berkurun lama dah ari jadi die tu.


comelnya aku... bulatnya Farah

Bile dapat sebijik handbag terus la die senyap kan... dan aku pula telah mendapatkan sepasang kasut adidas yg sgt meletop adanya. Mmg byk sale dan rambang mata farah, kejap nak jam, kejap nak kasut last2 aku ckp ari tu kan ko nak handbag... handbag sudah...


Lepas penat2 shopping sejak kul 11 lebih smp la kul 4 ptg, baru la kami lepak minum kat Starbucks n online kejap.... smp la ke malam. Dinner kat tepi laut dpn Pulau Jerejak mmg best. Meja makan kami kat atas pasir pantai dekat ngan ombak laut yang gemalai geloranya serta angin yang sepoi2 membuatkan aku tambah berselera n taklan balik walaupun perut aku agak meragam lah pada malam itu.... Sempat gak ronda2 kat Penang termasuklah kat Gurney Drive.


p/s: Botak kepala aku dikerjakan Farah...

Tuesday, July 20, 2010

Are You The One???

Are you the one?
The traveller in time who has come
To heal my wounds to lead me to the sun
To walk this path with me until the end of time

Are you the one?
Who sparkles in the night like fireflies
Eternity of evening sky
Facing the morning eye to eye

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?

Are you the one?
Whose love is like a flower that needs rain
To wash away the feeling of pain
Which sometimes can lead to the chain of fear

Are you the one?
To walk with me in a garden of a stars
The universe, the galaxies and Mars
The supernova of our love is true

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?
Are you the one?

Are you the one?


p/s: Deep inside telling me you are the one...

Saturday, July 17, 2010

Movies Update : KNIGHT AND DAY

Tom Cruise and Cameron Diaz star in the action-comedy "Knight & Day". During their glamorous and sometimes deadly adventure, nothing and no one - even the now fugitive couple - are what they seem. Amid shifting alliances and unexpected betrayals, they race across the globe, with their survival ultimately hinging on the battle of truth versus trust. This is very nice action comedy movie that everyone should watch. I laughed all the time and it full of actions too...

rating:*****

Thursday, July 15, 2010

Movies Update : THE TWILIGHT SAGA:ECLIPS

Tak dinafikan movie bersiri ni menjadi gilaan ramai org terutama GURLS la kan. Aku tak tak la pesal ape la yg die org tergilakan sgt movie ni maybe coz of the hot actors dlm movie ni kot. Aku pun mengikuti citer ni dari first movie. Not bad... about vampires. Something diffrent and nice slow flowing movie. Utk movie yg ke tiga ni, ceritannya semakin slow dan tak la berape menarik jika dibandingkan ngan the first movie. Anyway... Jocob mmg betul2 berikan saingan yang hebat buat si Edward tu. Makan hati la si Edward tgh si Slut Bella bercium ngan si Jacob. Gurl, plzz behave k. Satu cukupla...

rating:***

BABY...

If you wanna cry: cry on my shoulder......
If you need someone, who cares for you,,,
If you're feeling sad, your heart gets colder
Yes I show you what real love can do****
p/s: Its really true

Hot Spot: I-CITY


Lihatlah keindahan pokok berlampu kat I-City Sec 7 Shah Alam Selangor. Tempat ni sebenarnya belakang umah aku jer... ni first time aku pegi setelah berkurun lama wujudnya menda ni. Kesempatan utk mengunjungi tempat ni mmg terhad dan sebelum pulang ke Alor Setar aku menyempatkan diri utk pegi jugak. Berbaloi mmg berbaloi... bukan sekadar pokok, bermacam2 binatang berlampu pun ade. Spotlight menari2 pun turut memeriahkan suasana. Gembira aku melihatnya...





p/s: Sweet memory ever...

COOL... hehehe

.





.

Monday, July 12, 2010

CONGRATULATION

.




p/s: you guys the best... Congrat SPAIN

Hot Spot: Genting Maniac

Assalamualaikum pembuka kata... nak citer sikit pasal trip ke Genting ari tu. Memang menyeronakkan lagi2 pegi ngan best friend aku si Farah tu. Die last pi Genting mase die tingkatan 5. Tah kurun ke berapa la tu agaknya...

Perjalanan naik cable car... sempat posed poyo...

Kejadian ini berlaku mase aku start cuti lebih kurang pertengahan bulan Mei lepas. Dari Ipoh kami bertolak pukul 4 pagi. Jgn tak percaya. Ini cerita benar. Punya la gigih nak naik genting so gerak pagi2 n leh sampai awal. Perancanganya nak naik bus n cable car je dari gombak. Alih alih tiket takde. Mana taknya... ari sabtu kot, org mesti la ramai. Kami punya la hampa tak dapat pegi. Dahla bgn pagi2 bute...KUCIWA dibuatnya. Last2 beli tiket utk ari esoknyer pukul 9 pagi.


Bersama kawan baik aku si Farah a.k.a. Dobok

Keesokkan harinya, berjaya jugak smp ke Genting Kota Keriangan tu. Cuaca tak berapa sejuk la. Best main mcm2 kat situ. Farah mmg kena paksa naik semua thirl ride kat situ tetutama Space Shot... gugur jantung dibuatnya...

Penat sampai ketiduran

Dalam pukul 3 kami dah bergerak turun ke Kl... penat juga aku dibuatnyer smp tertido menunggu bas. Kenangan mmg indah.


p/s: Jom pi lagi

Saturday, July 3, 2010

What Hurts The Most

I can take the rain on the roof of this empty house
That don’t bother me
I can take a few tears now and then and just let them out
I’m not afraid to cry every once in a while
Even though going on with you gone still upsets me
There are days every now and again I pretend I’m ok
But that’s not what gets me

What hurts the most
Was being so close
And having so much to say
And watching you walk away
And never knowing
What could have been
And not seeing that loving you
Is what I was tryin’ to do

It’s hard to deal with the pain of losing you everywhere I go
But I’m doin’ It
It’s hard to force that smile when I see our old friends and I’m alone
Still Harder
Getting up, getting dressed, livin’ with this regret
But I know if I could do it over
I would trade give away all the words that I saved in my heart
That I left unspoken

What hurts the most
Is being so close
And having so much to say
And watching you walk away
And never knowing
What could have been
And not seeing that loving you
Is what I was trying to do

What hurts the most
Is being so close
And having so much to say
And watching you walk away
And never knowing
What could have been
And not seeing that loving you
Is what I was trying to do

Not seeing that loving you
That’s what I was trying to do


p/s: Its really hurt me... its true

Thursday, July 1, 2010

Another Session of My Life

Its 3 am and i felt like this is the time for me to come back here... writing all these. Dah lama aku tinggalkan semua ni sejak aku balik ke KL. Kat sana kehidupan aku agak bz dan aku takde nafsu nak bukak lappy aku ni. Tp aku tau aku akan buat semua ni balik bile aku balik ke Alor Setar ni. This is ANOTHER session of my life and i guess this is not really fun for me....

Sepanjang perjalanan aku ke Alor Setar mmg memenatkan coz aku str8 dari KL ke Alor Setar n perasaan aku mmg la sangat sedih coz i knew that i will be alone here in Alor Setar. Kehidupan aku kat umah di Shah Alam mmg menyeronokkan di samping org tersayang dan meninggalkan mereka bersamaan dengan meninggalkan kebahagian aku...

Sedih mmg sedih tapi perjuangan aku mesti diteruskan walau ape pun jadi. Sikit lagi SHAH... time will pass very fast and i believe i will survive coz i did that before. I will come back and i know someone is waiting for me....


p/s: Kepada org yg aku syg... i miss u so much... wait for me ya