“Maturity has more to do with what types of experiences we had, and what we learned from others, and less to do with life that we live” So be mature...

Saturday, November 26, 2011

AGAIN!!!



Another 1 year added to my figure... but i wonder why the number on the cake remain the same... u guyz are so mean...

Sunday, July 24, 2011

"Dosa Yang Paling Keji Terhadap Rakan-rakan Bukanlah Kerana Membenci Mereka Tetapi Kerana Kita Bermuka-Muka Dengan Mereka..& Teman Yang Baik Adalah Orang Dapat Berkata Benar Kepada Kita Dan Bukan Orang Yang Selalu Membenar-benarkan Perkataan Kita!


p/s: dipinjam dari seorang sahabat baru ku yg jiwang... hehe

Tuesday, April 26, 2011

IM BACK....

Assalamulaikum... selamat pagi...
tah kat sape la aku ucapkan semua ni kat tapi tu lah realitinya idup ni... kadang ramai... kekadang kesorangan la pulak macam kes aku skarang ni...
aku kesorangan sbb aku night duty la... argh bosan la plak bile tak bz... bile bZ merungut tak sudah la plak... ape2 pun Im back... into this all blog thingy...

Last skali aku update blog aku ni adalah genapnya pada hari jadi aku yang ke 22... chop... hehe ke 26 lah... dah hampir 4 bulan aku tak tulis ape2 kat sini. aku mmg takde masa even lately my Family pun perasan yg aku mmg langsung tak spent masa utk mereka... benda yg aku tau buat adalah KERJA... KERJA... dan KERJA...

Anyway tu lah hidup aku... kerja dan kerja... baru2 ni aku sign up GYM. Awal2 tu mmg la aku nak pegi setiap masa kalau free tapi skarang mmg aku dah pegi langsung dah dekat sebulan aku tak pegi sampai personal trainer aku tanyer... mane muke aku dah berkurun tak nampak. Bukan ape kalau aku ade mase pun aku lebih suke lepak kat umah n berehat. Tu pun terhad la sgt masa yang ade... ape pun aku akan cube yg terbaik... FOR ME and MY life...


p/s: Like it or not... its me n my life... how selfish was that... huh

Wednesday, November 17, 2010


18 NOVEMBER 2010
IM OFFICIALLY 26 YEAR OLD

Monday, November 1, 2010

The New Era

Assalmualaikumwarahmatullahiwabarakatuh....
pangjang salama aku untuk semua lamaklumla dah bejuta tahun tak update blog ni. bukan ape mmg bz giler ngan my Life... hidup agak huru hara la recenty. ye la sejak pindah ke KL ni pastu pindah rumah plak kat Pj... macam2 la kejer kena sattle. Anyway aku mmg rindu kat Alor Star. Apepun life is going on n my New Era is begin....

Keje aku mmg la melambak... sampai tiap hari pun balik lewat. Raya haji ni pun aku kejer kot. Nak wat camne, ramai yang cuti. so aku sebagai pekejer yg berdedikasi ni kejer la kan... wah... ape2 pun aku mmg enjoy kejer. so tak la memerap je kat umah, duit pun mashuk. Mcm2 misi aku dah tetapkan untuk hidup aku yg mendatang, tapi takpe... slow2 la... anyway wish me luck...


p/s: sunyi plak duk umah baru ni... rindu kat ibu
"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat Kita menangis dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah hendak memberi kita pelangi "

Tuesday, October 19, 2010

Thursday, October 14, 2010

Tanda-tanda Kematian

100 hari sebelum kematian:

Ini adalah tanda pertama dari Allah kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.

40 hari sebelum kematian:

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arasy Allah. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih akan merasakan seakan-akan bingung seketika.

7 hari sebelum kematian:

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba- tiba ianya berselera untuk makan.

3 hari sebelum kematian:

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu di antara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

1 hari sebelum kematian:

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda akhir sebelum kematian:

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Kubur/liang lahat Setiap Hari Menyeru kepada Manusia Sebanyak 5 Kali.

1. Aku rumah yang terpencil, maka akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.

2. Aku rumah yang gelap, maka terangilah aku dengan selalu sholat malam.

3. Aku rumah yang penuh tanah dan debu, bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.

4. Aku rumah ular berbisa, maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawarnya.

5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nankir, maka banyaklah bacaan Laa illaa ha illallah, Muhammadur Rasulullah?supaya kamu dapat menjawabnya.

sumber : Tausyiahislamiyyah

Thursday, September 30, 2010

Originally from My Heart

s

p/s: Chumel kan... :P

So Long... Fare Well

Memang gile la sesangat coz aku menulis blog pada waktu begini... It 5.16 am. Serius aku mmg tak tido ari ni... haha. Giler la sesangat. Dah la ari ni bz macam tuttt. balik keje aku antar laundry then antar cuci keter... berejam aku menunggu dan hasilnya amatlah membanggakan. Diam tak diam dah dekat 10 bulan aku di Alor Setar. Conting days n nite in other 20 days... So long, fare well Alor Setar. I will miss this place for sure.

Mmg la tak sabar nak pindah semula ke S Alam which is where i belong... Cant wait to see my mom n friends over there. Im going to start my new life, it will going to be happening and adventurous... ceh macam la aku nak kena masuk utan advencure2 tu... HAK HAK

Anyway satu pengalaman yang amat menyeronokkan, suke duka aku di Alor Setar ni byk mengajar aku erti kehidupan perantauan di tempat orang. Aku mmg bole hidup walau letak di mana saje tapi hakikatnya susah senang perit dan jerih aku saje yang tahu. Kepada semua yang telah terlibat dalam penghidupan aku sepanjang berada di Alor Setar ni... aku ucapkan terima kasih kerana sudi selitkan diri aku dalam kehidupan korang... mesti pengalaman yang MANIS kan... tp pahit pun sure lah ADO... Aku nak minta maaf banyak2... I will miss u guys...


p/s: Hang pasai Apa??? hek hek... antara lorat utara yg melekat kat aku

Saturday, September 18, 2010

Cepat besar... my SweetHeart




Catastrophic!!! IT IS...

Kejadian yg menimpa baby aku ni dah lebih kurang 1 bulan yg lepas. Baru skarang ni la aku baru nak update coz kesedihan tu baru je hilang lepas beraya ni heppy la sikit... terubat luka hati aku ni. Walaupun malang menimpa, sedikit luck ade juga sbb kejadiaan ini berlaku seminggu sebelum puasa dan sempat la keter aku siap sepenuhnya sebelum raya... beribu gak aku menanggungnye. tp nak wat mcm mana... kejadian dah nak jadi. Aku terima saja ujiannya... amin



p/s: Skarang dah ok ler... new front light, bumper n siap make up lg...

Thursday, September 16, 2010

.



EID MUBARAK


.

Movies Update : PIRANHA

In Lake Victoria Arizona, a tremor causes the lake's floor to open, setting free scores of prehistoric piranhas. Every year the population of sleepy Lake Victoria explodes from 5,000 to 50,000 for a single, wild weekend - the 4th of July. Lake Victoria sits in the crater formed by a prehistoric volcanic eruption, and when earth tremors tear open a crack in the lake floor, all hell breaks through. Piranhas - a million ravenous, razor-toothed monsters, unchanged since the dawn of time. Unstoppable killing machines acting blindly under one primeval impulse: to hunt down anything that moves and strip it to the raw, bleeding bone.



rating:***

Movies Update : RESIDENT EVIL AFTERLIFE

In a world ravaged by a virus infection, turning its victims into the Undead, Alice continues on her journey to find survivors and lead them to safety. Her deadly battle with the Umbrella Corporation reaches new heights, but Alice gets some unexpected help from an old friend. A new lead that promises a safe haven from the Undead guides them to Los Angeles, but when they arrive the city is overrun by thousands of Undead and Alice and her comrades are about to step into a deadly trap



rating: ****

Tuesday, August 31, 2010

Movies Update : VAMPIRE SUCK

With the vampire frenzy escalating to dizzying heights lately, who could blame directors Aaron Seltzer & Jason Friedberg for wanting to make a parody of the movie that captured the hearts of so many teens alike? As the title depicts, vampires suck! Unfortunately, the movie kind of sucks too...








rating: **

Sunday, August 15, 2010

my beloved...mR Adam





p/s: Love him so much...

Friday, August 13, 2010

MECCA ROYAL CLOCK TOWER - 2nd tallest in the world

RIYADH - Arab Saudi mula menguji jam terbesar di dunia yang terletak menghadap Kaabah di Masjidilharam, Mekah selama tiga bulan bermula Ramadan ini. Setakat ini, hanya satu daripada empat jam siap pada bahagian bangunan mencakar langit yang dijadualkan mencapai ketinggian 600 meter apabila siap sepenuhnya, sekali gus bakal menjadi bangunan kedua tertinggi di dunia selepas Burj Khalifa di Dubai, Emiriyah Arab Bersatu (UAE). Menara itu juga mempunyai permukaan jam dengan diameter 40 meter yang lima kali lebih besar berbanding permukaan jam Big Ben di London, malah mengatasi diameter 36 meter pada permukaan jam di Cevahir Mall, Istanbul, Turki. Satu sahaja daripada empat jam yang siap setakat ini dan permukaan jam itu dihiasi 98 juga kepingan mozek kaca. Jam yang direka jurutera dari Jerman dan Switzerland ini boleh dilihat dari jarak lebih 25 kilometer.



p/s: Lihatlah kebangkitan org Islam... semoga segala kehebatan yang dikecapi tidak membuatkan masyarakat Islam alfa dan lupa kepadanya...

Tuesday, August 10, 2010

安全感

我在努力的寻找那份安全感
还记得中六的李 Sir 口头禅:
“安全感,是自己给自己的”
这一点,很简单的形容了安全感

安全感的定义到底是什麽呢?
经济能力?实力?或是平平安安的生活?
没钱,很自然的少了那安全感
没实力,当然也丢了安全感
马马虎虎的生活,那生活会有安全感吗?

生活了二十四年,不再回头看
不能回去当年的无忧无虑
只能继续的前往,追求那安稳的生活
还在渴望着那么基本的需求
我认还不是时候,安全感还需要建立

那份安全感,可给我安心
给我勇气,向各位开口
说声我能!我可以办到!

.

Sunday, August 8, 2010

RAMADHAN AL MUBARAK


Riuhsepi dingin dinihari
kumamah kalimah mengharap redha Illahi
sepajang hari meletakkan zahiri dan batini
di atas waras iman dijelajahi
~~~~~~~
Kujelajahi kegelisahan yang dahaga
letih meniti hari mengutuh peribadi
tangkas menepis serangan sendiri
musuh dan lawan mengharum suci
~~~~~~~
Ketika siap berbuka
kemenangan pula dahagakan cabaran lain
tarawih dan witir menjelmakan insan fakir
khusyuk patuh tunduk ke langit
~~~~~~~
Ramadan almubarak
semarak kasih Illahi tak kemarau
gemuruh iman menakluk cahaya pedoman
hari-hari melayari kehidupan.

Movies Update : INCEPTION

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is a skilled thief: stealing valuable secrets from deep within the subconscious during the dream state when the mind is at its most vulnerable. Cobb's rare ability has made him a coveted player in this treacherous new world of corporate espionage, but it has also made him an international fugitive and cost him everything he has ever loved. Now Cobb is being offered a chance at redemption. One last job could give him his life back but only if he can accomplish the impossible - inception. Instead of the perfect heist, Cobb and his team of specialists have to pull off the reverse; their task is not to steal an idea but to plant one. But no amount of careful planning or expertise can prepare the team for the dangerous enemy that seems to predict their every move. Seem like this movie had a same concept as MATRIX but it was more complicated than that and can be confusing with the complicated plots.... anyway LEO, u looks more chubby now. Hehehe

rating: ***

Movies Update : SALT

Angelina Jolie plays Evelyn Salt, a CIA officer who swore an oath to duty, honour, and country. When she is accused by a defector of being a Russian sleeper spy, Salt goes on the run to clear her name and ultimately prove she is a patriot. Using all her skills and years of experience as a covert operative, she must elude capture and protect her husband or the world's most powerful forces will erase any trace of her existence. As usual... its all about Angelina's body. hot n yummy widowed... hehe... good job Angie


rating:****

Thursday, July 29, 2010

.

AGAIN...
THIS IS SO NOT TRUE !!!



p/s: Ni citer pasal Keter aku accident... pikiran tgh bercelaru... berita lanjut setelah semuanya selesai... aku redha

Monday, July 26, 2010

Pearly Penang

Pada 23 Julai yg lepas, aku telah berjalan2 ke Penang... makan angin la kejap katanya... mmg byk angin kat sana smp perut aku pun meragam tak sudah sepanjang percutian itu. hehe... ini ceritanya...

Aku bertolak pada hari Jumaat dari Alor Setar ke Penang pagi2 lagi... 10 pagi tak la pagi sgt kan. Tapi agak pagi la bagi aku yg selalu bgn lewat bile time ari Jumaat ni. Sampai di sana aku ketemu Farah dan rakan2 lain terus menuju ke Queensbay Mall utk menyerbu apa2 yg menarik kat sana. Act tujuan aku pi sana pun utk mengotakan janji aku kat farah... ape lagi, hadiah birthday die la walaupun dah berkurun lama dah ari jadi die tu.


comelnya aku... bulatnya Farah

Bile dapat sebijik handbag terus la die senyap kan... dan aku pula telah mendapatkan sepasang kasut adidas yg sgt meletop adanya. Mmg byk sale dan rambang mata farah, kejap nak jam, kejap nak kasut last2 aku ckp ari tu kan ko nak handbag... handbag sudah...


Lepas penat2 shopping sejak kul 11 lebih smp la kul 4 ptg, baru la kami lepak minum kat Starbucks n online kejap.... smp la ke malam. Dinner kat tepi laut dpn Pulau Jerejak mmg best. Meja makan kami kat atas pasir pantai dekat ngan ombak laut yang gemalai geloranya serta angin yang sepoi2 membuatkan aku tambah berselera n taklan balik walaupun perut aku agak meragam lah pada malam itu.... Sempat gak ronda2 kat Penang termasuklah kat Gurney Drive.


p/s: Botak kepala aku dikerjakan Farah...

Tuesday, July 20, 2010

Are You The One???

Are you the one?
The traveller in time who has come
To heal my wounds to lead me to the sun
To walk this path with me until the end of time

Are you the one?
Who sparkles in the night like fireflies
Eternity of evening sky
Facing the morning eye to eye

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?

Are you the one?
Whose love is like a flower that needs rain
To wash away the feeling of pain
Which sometimes can lead to the chain of fear

Are you the one?
To walk with me in a garden of a stars
The universe, the galaxies and Mars
The supernova of our love is true

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?
Are you the one?

Are you the one?


p/s: Deep inside telling me you are the one...

Saturday, July 17, 2010

Movies Update : KNIGHT AND DAY

Tom Cruise and Cameron Diaz star in the action-comedy "Knight & Day". During their glamorous and sometimes deadly adventure, nothing and no one - even the now fugitive couple - are what they seem. Amid shifting alliances and unexpected betrayals, they race across the globe, with their survival ultimately hinging on the battle of truth versus trust. This is very nice action comedy movie that everyone should watch. I laughed all the time and it full of actions too...

rating:*****

Thursday, July 15, 2010

Movies Update : THE TWILIGHT SAGA:ECLIPS

Tak dinafikan movie bersiri ni menjadi gilaan ramai org terutama GURLS la kan. Aku tak tak la pesal ape la yg die org tergilakan sgt movie ni maybe coz of the hot actors dlm movie ni kot. Aku pun mengikuti citer ni dari first movie. Not bad... about vampires. Something diffrent and nice slow flowing movie. Utk movie yg ke tiga ni, ceritannya semakin slow dan tak la berape menarik jika dibandingkan ngan the first movie. Anyway... Jocob mmg betul2 berikan saingan yang hebat buat si Edward tu. Makan hati la si Edward tgh si Slut Bella bercium ngan si Jacob. Gurl, plzz behave k. Satu cukupla...

rating:***

BABY...

If you wanna cry: cry on my shoulder......
If you need someone, who cares for you,,,
If you're feeling sad, your heart gets colder
Yes I show you what real love can do****
p/s: Its really true

Hot Spot: I-CITY


Lihatlah keindahan pokok berlampu kat I-City Sec 7 Shah Alam Selangor. Tempat ni sebenarnya belakang umah aku jer... ni first time aku pegi setelah berkurun lama wujudnya menda ni. Kesempatan utk mengunjungi tempat ni mmg terhad dan sebelum pulang ke Alor Setar aku menyempatkan diri utk pegi jugak. Berbaloi mmg berbaloi... bukan sekadar pokok, bermacam2 binatang berlampu pun ade. Spotlight menari2 pun turut memeriahkan suasana. Gembira aku melihatnya...





p/s: Sweet memory ever...

COOL... hehehe

.





.

Monday, July 12, 2010

CONGRATULATION

.




p/s: you guys the best... Congrat SPAIN

Hot Spot: Genting Maniac

Assalamualaikum pembuka kata... nak citer sikit pasal trip ke Genting ari tu. Memang menyeronakkan lagi2 pegi ngan best friend aku si Farah tu. Die last pi Genting mase die tingkatan 5. Tah kurun ke berapa la tu agaknya...

Perjalanan naik cable car... sempat posed poyo...

Kejadian ini berlaku mase aku start cuti lebih kurang pertengahan bulan Mei lepas. Dari Ipoh kami bertolak pukul 4 pagi. Jgn tak percaya. Ini cerita benar. Punya la gigih nak naik genting so gerak pagi2 n leh sampai awal. Perancanganya nak naik bus n cable car je dari gombak. Alih alih tiket takde. Mana taknya... ari sabtu kot, org mesti la ramai. Kami punya la hampa tak dapat pegi. Dahla bgn pagi2 bute...KUCIWA dibuatnya. Last2 beli tiket utk ari esoknyer pukul 9 pagi.


Bersama kawan baik aku si Farah a.k.a. Dobok

Keesokkan harinya, berjaya jugak smp ke Genting Kota Keriangan tu. Cuaca tak berapa sejuk la. Best main mcm2 kat situ. Farah mmg kena paksa naik semua thirl ride kat situ tetutama Space Shot... gugur jantung dibuatnya...

Penat sampai ketiduran

Dalam pukul 3 kami dah bergerak turun ke Kl... penat juga aku dibuatnyer smp tertido menunggu bas. Kenangan mmg indah.


p/s: Jom pi lagi

Saturday, July 3, 2010

What Hurts The Most

I can take the rain on the roof of this empty house
That don’t bother me
I can take a few tears now and then and just let them out
I’m not afraid to cry every once in a while
Even though going on with you gone still upsets me
There are days every now and again I pretend I’m ok
But that’s not what gets me

What hurts the most
Was being so close
And having so much to say
And watching you walk away
And never knowing
What could have been
And not seeing that loving you
Is what I was tryin’ to do

It’s hard to deal with the pain of losing you everywhere I go
But I’m doin’ It
It’s hard to force that smile when I see our old friends and I’m alone
Still Harder
Getting up, getting dressed, livin’ with this regret
But I know if I could do it over
I would trade give away all the words that I saved in my heart
That I left unspoken

What hurts the most
Is being so close
And having so much to say
And watching you walk away
And never knowing
What could have been
And not seeing that loving you
Is what I was trying to do

What hurts the most
Is being so close
And having so much to say
And watching you walk away
And never knowing
What could have been
And not seeing that loving you
Is what I was trying to do

Not seeing that loving you
That’s what I was trying to do


p/s: Its really hurt me... its true

Thursday, July 1, 2010

Another Session of My Life

Its 3 am and i felt like this is the time for me to come back here... writing all these. Dah lama aku tinggalkan semua ni sejak aku balik ke KL. Kat sana kehidupan aku agak bz dan aku takde nafsu nak bukak lappy aku ni. Tp aku tau aku akan buat semua ni balik bile aku balik ke Alor Setar ni. This is ANOTHER session of my life and i guess this is not really fun for me....

Sepanjang perjalanan aku ke Alor Setar mmg memenatkan coz aku str8 dari KL ke Alor Setar n perasaan aku mmg la sangat sedih coz i knew that i will be alone here in Alor Setar. Kehidupan aku kat umah di Shah Alam mmg menyeronokkan di samping org tersayang dan meninggalkan mereka bersamaan dengan meninggalkan kebahagian aku...

Sedih mmg sedih tapi perjuangan aku mesti diteruskan walau ape pun jadi. Sikit lagi SHAH... time will pass very fast and i believe i will survive coz i did that before. I will come back and i know someone is waiting for me....


p/s: Kepada org yg aku syg... i miss u so much... wait for me ya

Friday, May 28, 2010

.

SUPER DUPER BUSY




.

Monday, May 10, 2010

.

Examination FEVER


.

Saturday, May 8, 2010

New Season of My Life

Cant believe today is Sunday n im not working. It will be go on for next 6 weeks. For past 3 months im worked on Sunday. Now... the NEW SEASON of my life begin....

Last Thusday aku habis kerja kat Alor Setar and I'll be break for a while and start working in KL pulak. Hmm... Happy mmg happy coz I will be seeing my Mom everyday and as usual she will prepare me nasik goreng for me to tapau bile pegi kejer. Heaven... masalah pulak ialah, aku kena redah jammed setiap hari utk pegi kejer. Mmg sengsara, macam la tak kenal federal highway tu. Pagi2 dah buat aku stress. But, happy dapat jumpe kawan2 lame kat sana....

Tak sabar nak tunggu next week utk memulakan semua ni. This week I need to struggle in Ipoh. Sudahkan ape yg perlu dihabiskan n for sure aku akan rindukan Alor Setar tak lame lagi.


p/s: Farewell Alor Setar even for a while... :(

Friday, May 7, 2010

Queen of My Heart... Happy Mother's Day


How can you know how much you mean to me?
After all the heartache, there is love.
Pierce life, and you are where the angels move,
Praising with their joy the mystery.
You know well the cost of sacrifice,
Mothering the wounded as you bleed,
Opening your anguish to their need,
Taking heed of neither pain nor price.
How you have paid, dear soul, for that abandon!
Even as you've sunk into despair.
Reason has no reason to be there
'Ere love supply the grace, well-earned or wanton.
So let me show you how you look from here,
Depicted as an icon dearly treasured,
An image of an ecstasy unmeasured,
Yearning with more need than it can bear...


p/s: Ibu... I miss u So much. Im coming back... wait for me ya

Thursday, April 29, 2010

My Love Story...

One day she asked me if she was pretty... I said NO
She asked me if she was fat... I said yes of couse
She asked if I wanted to be with her forever... I said NO
She asked if I would cry if she walk away... I said it clearly NO

She had heard too much and need to leave and as she walked away... I grabbed her arm and told her to stay. I said...

You are not pretty... you are beautiful
The only thing is fat or big about you... is your heart
I don't want to be with you forever... I need to be with you forever
And baby, I wouldn't cry if you walked away... I would DIE



p/s: :P

Hot Spot: Cameron Highland


Bile tibe musim panas mcm ni, citer pasal Cameron Hinglang rasenye dapat mengilangkan rase panas n gelisah aku ni kerana aura kesejukan Cameron mmg terasa bile aku mengingat kembali detik2 aku ke sana. Aku ke sana agak lama dulu la. Just saje happy2 nak share kat sini. Perjalanan aku mulakan dari Tapah n terus mendaki ke Cameron seawal jam 10 pagi dan perjalan tu amatlah mengerikan adanya kerana jalannye agak teruk, berliku, simpang siur, kecik n segala macam la. Tp akhirnya aku tiba gak lepas 1 jam lebih dari tapah.

Sebelum betul2 tiba kat pekan Cameron, sempat lagi aku singgah minum teh kat betul2 atas bukit dan di bawahnya terbentang ladang teh. mmg dingin dan seronok sekali. Lepas tu aku terus ke pekan dan jalan2 kat sana, makan, pusing2 dan tangkap gambar ler. Sempat juga aku singgah ladang strawberry n shoping kat sana.



Setelah penat berjalan, aku pulang menggunakan jalan lagi satu terus tembus ke Ipoh. Agak jem gak jalan tu coz byk keter waktu tu. Hujan renyai2 turun. Sedang odw tu, aku nampak kafe2 betul2 tepi ladang teh, pe lagi aku pun berenti makan kek n minum then terus la serbu ladang teh tu... best2 rase macam padang yg sangat besar. Perjalan pulang agak meletihkan dan jalannya agak ok berbanding dari Tapah td. Agak sunyi tapi kalau berteman ok jer...




p/s: Rase nak pi lagi la.... sejuk... nyaman...