“Maturity has more to do with what types of experiences we had, and what we learned from others, and less to do with life that we live” So be mature...

Thursday, April 29, 2010

My Love Story...

One day she asked me if she was pretty... I said NO
She asked me if she was fat... I said yes of couse
She asked if I wanted to be with her forever... I said NO
She asked if I would cry if she walk away... I said it clearly NO

She had heard too much and need to leave and as she walked away... I grabbed her arm and told her to stay. I said...

You are not pretty... you are beautiful
The only thing is fat or big about you... is your heart
I don't want to be with you forever... I need to be with you forever
And baby, I wouldn't cry if you walked away... I would DIE



p/s: :P

Hot Spot: Cameron Highland


Bile tibe musim panas mcm ni, citer pasal Cameron Hinglang rasenye dapat mengilangkan rase panas n gelisah aku ni kerana aura kesejukan Cameron mmg terasa bile aku mengingat kembali detik2 aku ke sana. Aku ke sana agak lama dulu la. Just saje happy2 nak share kat sini. Perjalanan aku mulakan dari Tapah n terus mendaki ke Cameron seawal jam 10 pagi dan perjalan tu amatlah mengerikan adanya kerana jalannye agak teruk, berliku, simpang siur, kecik n segala macam la. Tp akhirnya aku tiba gak lepas 1 jam lebih dari tapah.

Sebelum betul2 tiba kat pekan Cameron, sempat lagi aku singgah minum teh kat betul2 atas bukit dan di bawahnya terbentang ladang teh. mmg dingin dan seronok sekali. Lepas tu aku terus ke pekan dan jalan2 kat sana, makan, pusing2 dan tangkap gambar ler. Sempat juga aku singgah ladang strawberry n shoping kat sana.



Setelah penat berjalan, aku pulang menggunakan jalan lagi satu terus tembus ke Ipoh. Agak jem gak jalan tu coz byk keter waktu tu. Hujan renyai2 turun. Sedang odw tu, aku nampak kafe2 betul2 tepi ladang teh, pe lagi aku pun berenti makan kek n minum then terus la serbu ladang teh tu... best2 rase macam padang yg sangat besar. Perjalan pulang agak meletihkan dan jalannya agak ok berbanding dari Tapah td. Agak sunyi tapi kalau berteman ok jer...




p/s: Rase nak pi lagi la.... sejuk... nyaman...

Monday, April 26, 2010

Eccentric + Bizarre

Rase macam dah berkurun aku tak update blog ni. Macam takde mood je aku lately. Perasaan aku tak membara mcm dulu. Aku dah macam tengkorak hidup yang berjalan jer. takde perasaan kot. aku lebih senyap especially waktu time bekerja. Urgh... Eccentric + bizarre = that what my feeling is right now.

Mana tak nye kalau kite bekerja ngan org yg tak bercakap ngan kita. Aku paham semuanya personal n to be professional, we must avoid all personal matter... but its really hard to do all this. Its about feeling... work is work, but how to do work if the feeling is not well.

Bagi aku, aku dah takde perasaan marah, benci ataupun dendam lagi. Hati aku dah tenang coz aku dah mintak maaf and bla3. Aku ikhlas dan aku tak suke nak simpan lame2. Terpulanglah...


p/s: Pikiran becelaru... rindu kat Ibu sgt2

Wednesday, April 21, 2010

Accelerated heartbeat... WTF

Sekarang ni aku mmg tengah panas... ni bukan cerita pasal cuaca ke ape tapi hati aku mmg betul PANAS. Aku paling pantang orang carik pasal ngan aku. Aku diam jer bile aku terima msg ckp hati aku ni busuk la ape la... aku diam jer coz aku taknak buat kecoh. Nak tarik muke tarik la panjang2. Ade aku kesah.

Tapi bile duk serang aku lagi ckp benda2 yang aku tak buat ni dah kira MELAMPAU... plzz respect sikit org. Jangan carik pasal ngan aku. Kang kena sampai nangis aku buat. Bukan pe, kalau aku tgh marah kang depan2 org jer aku sound. Aku paling benci orang terutama pompuan yg bersikap terlalu overactive menyebabkan aku hilang respec terhadap perempuan tu. Aku sgt menyanjung wanita sebagaimana aku menyanjung ibu aku yg membersarkan aku tanpa ayah dengan kelembutan dan penuh sabar. Tp bile aku jumpe pompuan yg overactive a.k.a. over acting, mau aku tak melenting.

Aku bersabar je bile aku dgr citer2 kat blakang aku si dia duk mengata aku mcm2 dan aku rase marah dan sedih sgt sbb aku dah anggap die kawan aku. Tp bile dah jd mcm tu aku pun takde nafsu nak kawan ngan si dia lagi. Aku pendam n diamkan buat mcm tak tau jer. Aku ni jenis yg marah kejap je then kalau aku diam terus je aku lupe menda2 tu....

Tp bile dah serang aku bertubi... nak senyap lagi ker??? Ckp yg aku tikam belakang kawan... I just telling the truth!!! its about work. Plzz be professional. Selama ni aku kejer tulus ikhlas dan tak penah berkira pun. WTF... Last2 si dia yang mintak maaf. Mmg aku maafkan ko tp thats is dear... ITS OVER

p/s: Hajar... dunt get angry coz i borrowed ur 'Accelerated' term... mmg Nizam punye jantung nak meletup ni. Guyz dunt get me wrong. Si dia bukan Hajar ok... Hajar is my lovely lil sis n die takkan buat mcm tu kat abg die ni. Muahh

Monday, April 19, 2010

PERCAYA TAK?

  • Percaya tak percaya dah dekat 5 bulan aku kat Alor Setar
  • Percaya tak percaya dah setahun umur blog aku ni... cume recent early taun ni je aku aktif
  • Percaya tak percaya dah dekat 2 bulan aku tak jumpe Ibu aku... rindu la
  • Percaya tak percaya dah dekat 6 bulan aku tak jumpe member2 kolej aku especially my sis Sharmila
  • Percaya tak percaya dah dekat 5 bulan aku SINGLE... ehem3
  • Percaya tak percaya dah dekat 2 bulan aku tak balik S Alam n KL
  • Percaya tak percaya dah nak abeh dah musim ni kat Alor Setar n aku akan cuti tak lama lagi selama 6 minggu

TAK PERCAYA KAN???


p/s: Masa mcm kilat... aku pun tak sedar semua ni dah jadi

Majlis Amal Jabatan Pelawat HSB

Pada sabtu yg lepas 17 April 2010, Jabatan Pelawat Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar menganjurkan majlis amal utk pesakit2 terpilih kat HSB. Banyak la acara yg diadakan temasuklah nyayian dan hiburan2 lain. Aku ngan kengkawan join gak. The best part yg ditunggu2 is lucky draw tp satu pun kami tak dapat. The food is ok... but the etertainment is too much menyebabkan ramai crowd yg balik. Bagi menghormati majlis aku tunggu smp ke akhir majlis.




p/s: Yang tak tahan tetibe je MC tu datang kat aku tanyer pasal majlis n makanan kat sini. Aku pun menjawab ngan hati yg tidak tulus Ikhlas... Excellent bro

Sunday, April 18, 2010

13 Signs You're Falling In LOVE

13. You cant still mad at him/her for more than a minutes or two. You actually have to try hard to stay mad.
12. You'll read his/her SMS over and over again...
11. You walk really REALLY slow while you're with him/her.
10.
You'll feel shy whenever you're with him/her.
9. While thinking about him/her... your heart will beat faster and FASTER.
8. By listening to his/her voice... you'll smile for no reason.
7. While looking at him/her... you can see other people around you... you only can see THAT person
6. You'll start listening to slow song.
5. He/she become all you think about.
4. You'll get high just by their smell.
3. You'll realize that you're always smiling to yourself when you think of them.
2. You'll do anything for him/her.
1. While reading this, there was only one person on your mind the whole time...

p/s: what do you feel then?

Saturday, April 17, 2010

L.O.V.E...



The value of LOVE will always be stronger than the value of HATE ... Any nation or group of nations which employs hatred eventually is torn to pieces by hatred...



p/s: ...

Hot Spot: Fantasyzing Langkawi Island


Walaupun baru2 ni kedengaran berita tentang gempa bumi kat Sumatera Indonesia dan kemungkinan berlakunya Tsunami tidak menghalang aku menjejakkan kakiku kat tanah Langkawi. Lagi2 ada pesta air kat sana. So aku tak lepaskan peluang ni coz tibe2 last minutes member2 aku ajak ke sana. Weh... aku tak sedia ape2 ni then tibe2 text aku ckp... "jom pi langkawi, ade pesta air kat Chenang". Tanpa memikir panjang aku terus la menjawab... " k jer". Hahaha, aku mmg mcm tu walaupun poket aku agak kekeringan, sape taknak pi beb... Fantasying Langkawi Island....


Kami bergerak dari Alor Setar dalam kul 9 pagi. Mule2 nak naik ferry dari Kuala Kedah jer, tetibe je member aku ckp, naik Kat Kuala Perlis la lagi shok. Aku ok je coz bukan aku yg drive. Huhu. sampai je kat jetty terus amik tiket kul 11 pagi. Bermulalah perjalanan aku ke sana...

Perjalanan megambil masa selama lebih kurang 1 jam lebih jer so aku pun ape lagi, tido jer la kan. Sesampai kat sana ape lagi, terus menjalankan proses menagkap gambar kat dataran Lang tu. Hehehe, tak sedar diri aku sana bergambar. Habis je sebok bergambar kami pun chek in hotel dah merehat2kan diri. So aku dah janji ngan member aku yg mmg duk kat Langkawi ni so suruh die bwk pi jenjalan. Tp die kejer abeh kul 5 la plak. Mati kutu la kami duk je kat bilik hotel tu.


Kul 5 tu member aku pun smp dan kami terus ke Pantai Chenang dan menikmati pesta air tu sambil bergambar dan berposing sakan... Tak de ape yg menarik sgt, tp ramai la gak org terutama mat saleh. Letih duk pusing pantai tu aku amik keputusan lepak je kan satu satu kafe kat tepi pantai ni nama die Little Lyllies. Best gak lepak2 ngan member borak sambil2 layan live band. Lepak2 smp la ke pukul 11 mlm. Gile weh...



So pas round2 lagi kat pulau kami balik hotel n tido then besok tu lebih kurang kul 1 kami dan naik ferry balik... penat seh. Tapi memang shok kat sini. Lepak smp tak igt dunia. Tp esok kena kejer. Aduss....



p/s: Nak pi lagi coz tak sempat nak beli ape2... rushing n tak plan

Thursday, April 15, 2010

Saccharine Memory... My Prom Nite

Selain daripada mengUPDATEkan kisah terbaru dalam hidup aku... aku juga nak amik kesempatan memahatkan memori2 terindah aku sebelum2 ni. Just want to share my saccharine memory...My prom nite 2009.

Prom nite ni diadakan secara gilang gemilang (ayat tak hengat) pada 10 october 2009 yang lepas. Agak basi la gak citer ni, tp aku suke jer nak tunjuk pic aku n kawan2 aku yg comel2 tuh. HUH ya la tu.... Anyway Prom ni first time diadakan oleh Uni kami dan ianya diadakan kan Grand Ballroom Hotel Impiana Causarina Ipoh Perak. Dan lagi specialnye ialah, aku buat performance menyanyi... gamble gile aku. Anyway semua berjalan lancar n crowd sumua nyayi skali ngan aku... Mmg havoc giler prom ni dari segi performance yg disediakan, props dan lain2 lah... enjoy the photo.

Prom date aku... Mek Jar


Sakan aku melalak...Pic tak clear! candid katanye

Vassss....

Crowed mmg best n spoting giler... aku kat mane tah





p/s: Party... Party... Party

At Last...

Tik tok tik tok... tup tup dah ari Khamis rupenye n esok aku cuti. Cepas je mase berjalan. Rase shok sgt minggu ni kejer. Byk kejer yg aku buat dan mereka semua suke. Aku pun rasa happy bile dieorang happy n puas hati ngan kejer aku. Sampai dieorang cakap aku leh dapat 100 % la utk log book aku. HEHEHEH... Mcm kat TDM aku dapat 100 markah tu. Takleh percaya kan. Pertama kali terjadi dalam sejarah Uni aku. Ehem2 puji diri la plak. Bukan per just nak share kegembiraan aku yg melampau nih. Penat kejer seminggu ni, AT LAST... this week is over...

Sunday, April 11, 2010

This is the LATERS...










p/s: Gambar ni amik mase nak pi Langkawi ari tu... Pic kat Langkawi is coming soon

Wednesday, April 7, 2010

PANAS!!!


Ni bukan la cerita PANAS actually... tp cuaca sekarang ni mmg sangat panas. Aku pun tak tau kenape. Tp hujan ade jer turun. Maybe global warming kot. Hmm, lately aku susah giler nak tido malam. Adakah aku mengalami simptom Insomnia atau aku dah terlebih tidur petang. Jawapannye, aku pun tak sure tp keadaan yg PANAS ni mmg buat aku tak selesa utk tido. Bile aku atas katil akan mengambil masa yg agak lama utk lelap. Bile aku terjaga tgh2 malam plak aku dapati katil aku basah seh... bukan la aku kencing ok, tp aku berpeluh sakan. Kipas tu 24 hour on jer. Tp tu la, cuaca mmg la PANAS....

Minggu ni mmg sgt membosankan bagi aku. Tak byk aktiviti aku buat pun. Just pegi kejer, balik kejer, makan, tido petang, siapkan assingment dan exercise langsung tak buat. Aku pandang dumbbell aku tu mcm berat semacam jer so aku lebih rela membarinkan badan atas katil dari mengangkatnye.... Ape nak buat ni, aktiviti hidup aku lately mmg takde. Weh aku kalau mcm ni lame2 mmg leh jadi seorang yg membosankan sedangkan aku seorang yg happy go lucky dan ceria. Hahah... anyway aku kena habiskan lagi 5 minggu kat Alor Setar ni dan aku akan berhijrah ke KL utk 6 minggu. At least ade gaklah perubahan kan...

Pade kawan2 aku di luar sana, sayangilah bumi kita coz dia pun dah semakin tua. Aku pun tak tau nak buat camner lagi utk mengajak kawan2 ku menyayangi bumi ni coz aku pun mcm korang gak. HEHHE...


p/s: Bumi... sejuk la sikit, aku nak tido payah ler. Kuang3

Tuesday, April 6, 2010

Miss Him So Much...







Rindu la kat kucing kesayangan aku ni... name die Teddy. Skarang kakak aku yg amik tugas bela dia. Mesti die rindu giler kat aku gak kan... Smalam aku nampak kucing kena langgar... then kawan die tgk je kat die. Mereka kat tengah jalan dan nasib baik aku nampak dan tak langgar keduanya sekali. Sedih aku tengok kejadian tu. Kucing tu setia dan meratapi kepergian kawannya dan menanti ajal untuk terus bersama. Itulah erti persahabatan sebenar. Mesti diorang terus masuk syurga... nasib kita tak tau lagi mcm mana kan. Mengenangkan kejadian ni aku terus teringat kat Teddy. I miss u so much....



p/s: Teddy jgn nakal2 tau. Nanti aku balik aku belikan tikus mainan... hahahah